۵ نتیجه برای اصغری سراسکانرود
صالح اصغری سراسکانرود، حمید جلالیان، فرهاد عزیزپور، صیاد اصغری سراسکانرود،
دوره ۱۶، شماره ۵۵ - ( ۹-۱۳۹۵ )
چکیده
بین بسیاری از نویسندگان و سازمانهای عمده توسعه بین المللی این توافق وجود دارد که برای توسعه جوامع محلی رهیافت های گذشته و حال موفقیتی در ضرورت کاهش فقر نداشته اند و تغییر در رویکرد ضروری است. از جمله تلاش ها جهت عملی نمودن پایداری، تمرکز بر روی معیشت است. و آن، این مزیت مشخص را دارد که با آن مردم می توانند مطرح شوند. تفکر و تمرکز برروی معیشت به عنوان وسیله درک کیفیت زندگی و رفاه، از رهیافت های جدید انتخاب استراتژی بهینه توسعه در جوامع در حال توسعه می باشد بگونه ای که منابعی را فراهم می آورد که با آن مردم می توانند زندگی خویش را ارتقاء داده و از آن لذت ببرند. هدف اصلی این پژوهش تحلیل راهبردی بکارگیری رهیافت معیشت پایدار در مواجهه با یک دوره ده ساله خشکسالی حاکم بر مناطق روستائی است. بنابراین این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از حیث ماهیت، از نوع توصیفی- تحلیلی است که به بررسی دارائی های پنج گانه در دسترس ساکنین مناطق روستائی بخش مرکزی شهرستان هشترود بمنظور انتخاب استراتژی مناسب رهیافت معیشت پایدار می پردازد. روش تحقیق مبتنی بر روش اسنادی و پرسشگری بوده و ابزار تحلیل دلفی جهت انتخاب گویه ها و تکنیک SWOT جهت انتخاب استراتژی مناسب می باشد. بدین منظور ۱۳ نقطه قوت، ۱۶ نقطه ضعف، ۱۵ تهدید و ۱۴ فرصت بررسی و ۱۸ استراتژی ارائه شده است. جهت رتبه بندی نقاط قوت، ضعف، تهدید و فرصت های ارزیابی شده از دیدگاه صاحب نظران و نیز از تکنیک TOPSIS استفاده گردید. براساس یافته ها استراتژی تهاجمی (SO)، بهترین استراتژی جهت دستیابی به معیشت پایدار روستاهای مورد مطالعه تشخیص داده شد. همچنین براساس یافته های تکنیک تاپسیس در رتبه نخست فرصت ها و در رتبه بعدی نقاط قوت بیشترین تاثیر را در پایداری معیشت ساکنین دارا می باشند بنابراین جهت دستیابی به معیشت پایدار بایستی استراتژی های تهاجمی در اولویت قرار گیرند.
صیاد اصغری سراسکانرود،
دوره ۱۷، شماره ۵۸ - ( ۶-۱۳۹۶ )
چکیده
فرسایش خندقی یکی از فرایندهای اصلی فرساینده و حالت دهنده شکل سطح زمین می باشد. توسعه فرسایش خندقی باعث از بین رفتن بخش زیادی از خاک شده و می تواند به عنوان یکی از عوامل اصلی تخریب زیست محیطی زمین در ساحل شرقی دریاچه ارومیه در نظر گرفته شود. هدف این تحقیق ارزیابی میزان رشد و عوامل موثر بر دینامیک خندق های منطقه در بازه زمانی یک ساله می باشد. بدین منظور در این تحقیق از مقادیر هدایت الکتریکی، نسبت سدیم جذب شده،PH، نوع بافت خاک و مورفومتری برای طبقه بندی و تحلیل عوامل موثر در ایجاد فرسایش خندقی و از شاخص های اقلیمی، ضریب رطوبت در سازندهای منطقه برای تحلیل پتانسیل خندق زایی منطقه استفاده شد. نتایج این تحقیق نشان داد که بر مبنای شاخص های اقلیمی پتانسیل خندق زایی منطقه بالا می باشد. تحلیل بافت نمونه های برداشت شده نشان داد که ریزدانه بودن ذرات تشکیل دهنده سازندهای زمین شناسی به علت ساختمان ضعیف خاکدانه ها شرایط بسیار مناسبی برای پیشروی طولی و عرضی خندق ها فراهم نموده است. به طوری که نتایج پایش مورفومتری خندق های منطقه نشانگر دینامیک بسیار پویا و سرعت رشد بالای خندق های منطقه می باشد. تجمع بالای املاح محلول مخصوصا مقادیر بالای (EC و SAR) باعث ایجاد فرسایش انحلالی شده، که شرایط ایجاد فرسایش تونلی را مهیا می سازد. نتایج تحقیق نشان داد که شکل گیری فرسایش خندقی در منطقه مورد مطالعه و گسترش آن تحت تاثیر دو عامل، عوامل اقلیمی از یک طرف که باعث ایجاد رواناب و تغییر در میزان نفوذپذیری، و از طرف دیگر تحت تاثیر ویژگیها و خصوصیات فیزیکی و شیمایی خاک های منطقه می باشد.
صیاد اصغری سراسکانرود، احمد ناصری،
دوره ۲۰، شماره ۶۹ - ( ۳-۱۳۹۹ )
چکیده
بر اثر فعالیتهای انسانی و پدیدههای طبیعی، چهره زمین همواره دستخوش تغییر میباشد. افزایش جمعیت و استفاده بیش از حد از توان زمین، فشار بر محیط زیست را افزایش داده است. از اینرو برای مدیریت بهینه مناطق طبیعی آگاهی از نسبت کاربری اراضی از ضروریات محسوب میشود. در این تحقیق روش مبتنی بر طبقهبندی شیءگرا و روش مبتنی بر پیکسل پایه در تهیه نقشه کاربری اراضی باسنجنده OLI ماهواره Landsat۸ مورد مقایسه قرار گرفت. برای مقایسه عملی نتایج، در هر دو روش از دادههای آموزشی یکسان برای طبقهبندی استفاده گردید؛ سپس مهمترین روشهای ارزیابی صحت شامل دقتکلی و ضریب کاپای طبقهبندی استخراج و مشخص شد که الگوریتم حداکثراحتمال در روش طبقهبندی پیکسل پایه در مقایسه با دیگر الگوریتمها، حدود ۹ درصد نتایج بهتری را نشان میدهد. اما در مقایسه با روش طبقهبندی شیءگرا حدود ۱ درصد (درهردوشاخصدقتکلی و ضریبکاپای طبقهبندی) دقت بالاتری را در طبقهبندی تصاویر نتیجه میدهد. مقدار افزایش صحت در روش مبتنی بر طبقهبندی شیءگرا تا حد زیادی به انتخاب پارامترهای مناسب برایطبقه بندی، تعریف قوانین و بهکارگیری الگوریتم مناسب جهت بهدست آوردن درجه عضویت بستگی دارد.
صیاد اصغری سراسکانرود، مریم محمدزاده شیشه گران، احسان قلعه،
دوره ۲۱، شماره ۷۵ - ( ۷-۱۴۰۰ )
چکیده
هدف اصلی این تحقیق پایش سطح آبهای زیرزمینی با استفاده از علم سنجش از دور و تصاویر ماهوارهای و رابطه آن با کاربری اراضی میباشد. به همین منظور ابتدا تصاویر مربوطه اخذ و پیشپردازشهای لازم بر روی هر کدام اعمال شد. سپس نسبت به مدلسازی و طبقهبندی تصاویر اقدام شد. به منظور بررسی تغییرات کاربری اراضی، نقشه طبقهبندی شده کاربری اراضی برای هر دو سال ۲۰۰۲ و ۲۰۱۸ با استفاده از روش طبقهبندی شیگرا استخراج شد و سپس به منظور بررسی تغییرات کاربری اراضی نقشه تغییرات کاربری اراضی برای بازه زمانی ۱۶ ساله استخراج شد. بعد از استخراج نقشه تغییرات کاربری اراضی به منظور انتخاب بهترین مدل، برای سال ۲۰۰۲ مدل K-Bessel و برای سال ۲۰۱۸ مدل Circular دارای بیشترین دقت میباشند. نتایج نشان داد بیشترین میزان تغییرات مربوط به کاربری مرتع به کشاورزی دیم، کاربری مرتع به کشاورزی آبی، جنگل به کشاورزی آبی و کشاورزی دیم به کشاورزی آبی است. در میان کاربریهای تغییریافته، کاربری جنگل کمترین میزان افزایش را داراست در حالی که میزان تغییر کاربری جنگل به دیگر کاربریها به مراتب بیشتر است و این امر نشاندهنده سرعت تخریب جنگلها نسبت به میزان احیای آن است. نتایج بررسی آبهای زیرزمینی نشان داد که بیشترین و کمترین میانگین تراز آب در سال ۲۰۰۲ متعلق به کاربری کشاورزی دیم و کاربری مناطق کشت آبی و در سال ۲۰۱۸ نیز کاربری کشاورزی دیم دارای بیشترین میانگین تراز آب و کاربری جنگل دارای کمترین میانگین تراز آب بود که این امر نشاندهنده وضعیت بحرانی آّبهای زیرزمینی و استفاده بیش از حد از این منابع میباشد
صیاد اصغری سراسکانرود، مهدی فعال نذیری،
دوره ۲۲، شماره ۷۷ - ( ۳-۱۴۰۱ )
چکیده
دما یکی از اصلیترین عوامل اثرگذار در برنامهریزی شهری و تعیینکننده ساختار، شکل و بافت شهری نیز میباشد. از سوی دیگر، افزایش مقدار پوشش گیاهی یکی از کاراترین استراتژیهای کاهش اثرات اقلیم شهری است. در پژوهش حاضر جهت دستیابی به دمای سطح زمین از الگوریتم توازن انرژی سطح و برای تخمین سـبزینگی گیـاه از شاخص پوشش گیاهی تعدیل خاک شهرستان نظرآباد استفاده شد. بدین منظور از تصاویر ماهوارهای لندست (TM-OLI)، سالهای (۲۰۰۰-۲۰۱۹) استفاده شد. ابتدا تصاویر مربوطه اخذ و پیشپردازشهای لازم اعمال شد. سپس طبقهبندی با استفاده از روش، شیءگرا صورت گرفت. همچنین برای برآورد رابطه همبستگی دمای سطح زمین و پوشش گیاهی از تحلیل رگرسیون خطی استفاده شد. نتایج دمای سطح زمین نشان داد نواحی دارای پوشش گیاهی همچون کشاورزی و مراتع برای سال ۲۰۰۰ و ۲۰۱۹ بهطور میانگین دارای دمای ۳۲ و ۳۴ درجه سانتی گراد میباشد. این در حالی است که در این سالها نواحی بدون پوشش گیاهی همچون مناطق شهری و زمین بایر که عاری از پوشش گیاهی بوده، دمای بالاتری بهطور میانگین ۳۶ و ۳۹ درجه سانتی گراد را به خود اختصاص دادهاند که نشان ازتاثیر پوشش گیاهی بر دمای سطحی است. همچنین در برآورد همبستگی بین پوشش گیاهی با دمای سطح زمین، میتوان گفت همبستگی قوی بین دادهها وجود دارد. نتایج آنالیز رگرسیون خطی نشان داد که ضریب تبیین در سالهای ذکرشده به ترتیب ۷۸/۰ و ۸۹/۰ درصد از تغییرات، متغیر وابسته توسط متغیرهای مستقل تبیین شده است که مقدار بالایی را نشان میدهد و مدل با اطمینان ۹۵/۰ درصد معنیدار بوده است.