[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
DOI::
OPEN ACCESS::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آمار نشریه
مقالات منتشر شده: 660
نرخ پذیرش: 21.9
نرخ رد: 78.1
میانگین داوری: 307 روز
میانگین انتشار: 630 روز
..
آمار عمومی نشریه
آمار عمومی نشریه
..
تعداد دورها                          23
تعداد شماره‌ها 83
 تعداد مقالات 4001
 تعداد مشاهده مقاله 11748252
 تعداد مقالات ارسال شده در یکسال اخیر 3230
 تعداد مقالات پذیرفته شده  637
 درصد پذیرش 30
 زمان پذیرش (روز) 120
 تعداد پایگاه های نمایه شده 9
 h.index 3
میانگین بازه زمانی فرایند داوری 30
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۴ نتیجه برای لطفی

محمودرضا میرلطفی، معصومه ملانوروزی،
دوره ۱۴، شماره ۴۶ - ( ۶-۱۳۹۳ )
چکیده

بهبود شرایط زیستی و دست‌یابی به زندگی بهتر از هدف‌های مهم زندگی بشر بوده است. پس از قرن‌ها تلاش و کسب تجربه روی آوردن به صنعت به ویژه در کشورهای در حال توسعه، به عنوان رویکرد غالب از جایگاه ویژه‌ای برخوردار شده است. چرا که صنعت ضمن ایجاد اشتغال پایدار و دسترسی به رفاه بیشتر، بهبود کیفیت زندگی را برای روستاییان به همراه داشته است. در این پژوهش که به روش توصیفی – تحلیلی بر روی شهرک صنعتی خیام انجام گرفته، کیفیت عینی زندگی روستاییان نیشابور با استفاده از منابع اسنادی، بررسی‌های میدانی و تکمیل پرسش‌نامه و به کمک نرم‌افزار SPSS مورد بررسی و ارزیابی قرار می‌گیرد. یافته‌ها نشان می‌دهد که فرض برابری شاخص‌های ابعاد اجتماعی، اقتصادی و زیرساختی در مؤلفه‌های بهداشتی و درمان، تفریح و اوقات فراغت، سرمایه اجتماعی و مسکن در آزمون t دو نمونه‌ای تایید گردیده و برای مؤلفه‌های آموزش، اشتغال، درآمد، زیرساخت‌ها و تسهیلات رد شده است. در این راستا بین میزان کیفیت عینی زندگی روستاییان (شاغل در شهرک صنعتی) در قبل و بعد از اشتغال در شهرک صنعتی، تفاوت معناداری وجود دارد، زیرا ۱۳۵ نفر(۳۲/۸۱ درصد)، از پاسخ‌دهندگان اعلام داشتند که کیفیت زندگی آن-ها بعد از اشتغال در شهرک بهبود یافته است آماره z با ۴۲۱/۸- و سطح معنی‌داری ۹۹ درصد نیز مؤید این مطلب است.
محمد قضایی، عبدارضا پاکشیر، سهند لطفی، علی سلطانی، علی گلی،
دوره ۱۶، شماره ۵۶ - ( ۱۲-۱۳۹۵ )
چکیده

عدالت فضایی یکی از مهم‌ترین مسائلی است که امروزه ذهن بسیاری از برنامه ریزان شهری را به خود اختصاص داده است. جدایی‌گزینی‌های شهری یکی از عواملی است که مانع از تحقق عدالت فضایی در سطح کلان‌شهرها می‌شود و زمینه را برای تجمع گروه‌ها با ویژگی‌های اقتصادی و اجتماعی مشابه در یک محدوده فراهم می‌کند. گاهی اوقات این امر منجر به جدایی گروه‌های محروم و مرفه در سطح شهر شده و مانع از تماس‌های بین طبقاتی که زمینه‌ساز افزایش محرومیت، فقر و بزه‌کاری می‌باشد؛ می‌شود. هدف این پژوهش بررسی الگوهای فضایی جدایی‌گزینی در شهر مشهد به عنوان دومین کلان‌شهر ایران می‌باشد. به همین منظور با توجه به اینکه مسکن یک نمود کالبدی از ویژگی‌های اقتصادی و اجتماعی خانوارهای ساکن در آن می‌باشد و خود یک نقش مهم و کلیدی در شهر ایفا می کند ، شش متغیر بعد خانوار، مساحت منازل مسکونی، تعداد اتاق در واحد مسکونی، کیفیت ساختمان‌ها، طول عمر آن‌ها و وضعیت مالکیت واحدهای مسکونی به منظور سنجش میزان جدایی‌گزینی‌های گروه‌های مختلف اجتماعی مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان می‌دهد که کیفیت منازل مسکونی شهر مشهد در مقایسه با سایر متغیرها بالاترین میزان جدایی‌گزینی چند گروهی را به خود اختصاص داده است و از ناهمگونی بالایی برخوردار است. علاوه بر این نتایج نشان می‌دهد که با افزایش مساحت واحدهای مسکونی تعداد اتاق در واحد مسکونی افزایش می‌یابد حال آنکه با توجه به اینکه گروه‌های محروم قادر به زندگی در مناطق مرفه شهر نمی‌باشند برای اینکه بتوانند با هزینه کمتر مساحت بیشتری برای زندگی داشته باشند نواحی شرقی شهر را که در مقایسه با نواحی غربی از مساحت تفکیک و قیمت زمین پایین‌تری برخوردار هستند را برای زندگی انتخاب می‌کنند؛ همین امر منجر به افزایش بعد خانوار علی‌رغم کاهش مساحت واحدهای مسکونی می‌شود.


موسی عابدینی، خداداد لطفی،
دوره ۱۹، شماره ۶۸ - ( ۱-۱۳۹۸ )
چکیده

سیل یکی از پدیدههای طبیعی و از مخاطرات بسیار مهم و مخرب در سطح جهان محسوب می­شود که همه ساله با تلفات جانی و مالی در گوشه و کنار دنیا و ایران همراه است. توسعه و گسترش مناطق شهری و روستایی و دخالت شدید در حوضه های آبخیز، بدون مطالعه و آگاهی از ویژگیهای هیدرو ژومورفولوژیکی سیلاب دشت، منجر به افزایش خطر پذیری در حوضه آبخیز و تشدید خسارات مالی و جانی و فرسایش خاک ناشی از سیل همراه بوده است. حوضه آبریز شاهرود در منتهی­الیه بخش جنوبی استان اردبیل قرار دارد. این حوضه به دلیل واقع شدن در ارتفاعات کوهستان باغرو دارای توپوگرافی خشن و مرتفع است. به علاوه به علت نفوذ رطوبت تودههای اقلیمی خزری، همواره  احتمال تولید رواناب خارج از توان تخلیه شبکه زهکشی حوضه مورد مطالعه وجود دارد. وجود سکونتگاههای انسانی، دخالت در مراتع و شیبها، احتمال بروز سیلاب را بیشتر کرده است. لذا در پژوهش پیش رو پتانسیل سیل­خیزی حوضه مورد مطالعه بررسی شد. روشهای مختلفی برای تعیین میزان رواناب و پهنه بندی پتانسیل سیل­خیزی وجود دارد. اکثر این روشها بر پایه روشهای نموداری و استفاده از فرمولهای تجربی، تحلیل آماری دادههای سیلاب، تفکیک حوضه به تعدادی زیر حوضه، دادههای دور سنجی و GIS می­باشد. برای مطالعه و بررسی سیلابها و برآورد مقادیر حجم و حداکثر رواناب لحظهای این حوضه از  روش شماره منحنی [۱]سازمان حفاظت خاک آمریکا(SCS) استفاده شد. نقشه به دست آمده از مدل، با استفاده از روش شکستگیهای طبیعی در پنچ کلاس طبقه­بندی شدند. براساس نتایج به دست آمده از مدل نواحی مرکزی، شمال غرب و جنوب و جنوب غرب حوضه در پهنههای با پتانسیل بسیار زیاد و زیاد قرار گرفتهاند و ۱۳/۵ درصد از مساحت حوضه دارای پتانسیل سیل­خیزی بسیار زیاد و ۶۲/۱۴ درصد مساحت حوضه نیز دارای پتانسیل زیاد به جهت سیل­خیزی است. در این بین مناطق با پتانسیل متوسط سیل خیزی، بیشترین مساحت حوضه را شامل می شود که وسعتی معادل ۸۹/۹۲ کیلومتر مربع دارد. پهنههای با پتانسیل سیل­خیزی کم و بسیار کم نیز به ترتیب ۱۴/۲۸ و ۸۹/۱۱ درصد مساحت حوضه را شامل می­شوند
 
[۱] . Curve Number(CN)

حسن صفوی پناه، حیدر لطفی، شهرزاد لطفی، زین العابدین کرمی،
دوره ۲۰، شماره ۶۹ - ( ۳-۱۳۹۹ )
چکیده

در گفتمان مدیریت سیاسی جمهوری اسلامی ایران قومیت از محتوای نژادی و جغرافیایی تا حدودی فاصله گرفته و ارزش‌های دیگری معیار مدیریت کلان و خرد مسئله قومیت قرار گرفته است. هدف اصلی این مقاله عبارت است از تحلیل و بررسی تحولات مفهومی ادبیات قومیت در گفتمان مدیریت سیاسی جمهوری اسلامی ایران. سؤال اصلی مقاله این است که ادبیات قومیت در گفتمان مدیریت سیاسی جمهوری اسلامی ایران دارای چه تحولات مفهومی بوده است؟ در این مقاله از رویکرد روش‌شناختی کیفی و روش نظریه زمینه‌ای جهت تحلیل داده‌ها استفاده شده است. در این روش به مانند همه روش‌های کیفی از راهبرد نمونه‌گیری هدفمند استفاده می‌شود. قدرت نمونه‌گیری هدفمند در انتخاب نمونه‌ای غنی از لحاظ اطلاعات برای مطالعه عمیق است. در تحقیق حاضر از دو شیوه نمونه‌گیری نظری و نمونه‌گیری با حداکثر تنوع که هر دو از جمله شیوه‌های نمونه‌گیری هدفمند می‌باشند استفاده شده است. با توجه به معیار اشباع نظری، تعداد مصاحبه­شوندگان در این تحقیق در مجموع ۳۱ نفر شد که شامل ۱۵ نفر کُرد سنی و ۱۶ نفر کُرد شیعه بودند. نتایج مقاله نشان می‌دهد که در ادبیات سیاسی ایران بعد از انقلاب اسلامی قومیت‌گرایی نژادی و جغرافیایی جای خود را به امت گرایی اسلامی – ایرانی داده است و مطالبات قومی نیز در صورتی که در این چارچوب باشد در گفتمان مدیریت چاره‌جویی می‌شود و در غیر این صورت نوعی سهم خواهی تلقی خواهد شد.

صفحه 1 از 1     

فضای جغرافیایی Geographic Space
Persian site map - English site map - Created in 0.33 seconds with 34 queries by YEKTAWEB 4657