[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
DOI::
OPEN ACCESS::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آمار نشریه
مقالات منتشر شده: 660
نرخ پذیرش: 21.9
نرخ رد: 78.1
میانگین داوری: 307 روز
میانگین انتشار: 630 روز
..
آمار عمومی نشریه
آمار عمومی نشریه
..
تعداد دورها                          23
تعداد شماره‌ها 83
 تعداد مقالات 4001
 تعداد مشاهده مقاله 11748252
 تعداد مقالات ارسال شده در یکسال اخیر 3230
 تعداد مقالات پذیرفته شده  637
 درصد پذیرش 30
 زمان پذیرش (روز) 120
 تعداد پایگاه های نمایه شده 9
 h.index 3
میانگین بازه زمانی فرایند داوری 30
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۴ نتیجه برای محسنی

نازیلا رزمجوئی، محمد مهدوی، حمیده افخمی، محسن محسنی ساروی، بهارک معتمدوزیری،
دوره ۱۷، شماره ۵۷ - ( ۳-۱۳۹۶ )
چکیده

تغییر کاربری اراضی و توسعه شهری منجر به پیدایش مشکلات فزاینده­ای در هیدرولوژی شهری شده و در اکثر موارد افزایش دبی پیک و حجم سیلاب را به­همراه داشته است. منطقه ۲۲، یکی از بزرگترین مناطق شهری تهران است که در مجاورت دو حوضه آبخیز کن و وردیج قرار دارد. افزایش سریع روند شهرسازی و توسعه سطوح نفوذ­ناپذیر، خطر وقوع سیل در منطقه را دوچندان کرده است. در این تحقیق ابتدا با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی(GIS) و با کمک تصویر(ETM) ماهواره لندست نقشه­ها و اطلاعات لازم تهیه و سپس میزان دبی حداکثر جریان با سه روش توزیع آماری، شماره منحنی(SCS) و استدلالی برآورد گردید و در نهایت نقش توسعه شهری در افزایش میزان دبی حداکثر مورد بررسی قرار گرفت. همچنین به منظور تخمین خسارت سیل در ۵۰ سال اخیر، آمار وقوع سیل از سازمان جنگل­ها و مراتع اخذ و با تهیه پرسشنامه، خسارت ناشی از این پدیده به قیمت امروز نرخ­گذاری گردید. مقایسه نتایج حاصل از دبی پیک حوضه شهری منطقه ۲۲ و حوضه آبخیز کن نشان می­دهد که در دوره­بازگشت ۲ سال، دبی اوج­سیل در حوضه شهری ۲/۶ برابر حوضه کن بوده و در دوره­بازگشت ۵ سال این نسبت ۵۵/۱ برابر و دوره­بازگشت ۱۰ سال به ۱۱/۱ برابر رسیده است. این نتیجه نشان می­دهد شهر­سازی و افزایش سطوح نفوذ­ناپذیر پتانسیل­نفوذ را کاهش و دبی پیک جریان و حجم سیلاب را افزایش داده است و نکته حائز اهمیت اینکه حساسیت سیل­های کوچک در منطقه بیشتر از سیل­های بزرگ می­باشد. همچنین مطالعه ۶ سیل اتفاق افتاده در منطقه طی ۵۰ سال اخیر، حاکی از خسارت ۰۰۰/۵۰۰/۷۱۵ میلیون تومانی این پدیده می­باشد. با توجه به مجموع خسارات سیل و همچنین نیاز منطقه به ایجاد فضای سبز جدید و مشکل کمبود آب، می­توان با ارائه یک راهکار مدیریتی از رواناب حاصل از این سیلاب­ها جهت تامین آب، در فضای سبز شهری استفاده نمود.


بهروز محسنی، بهناز راحلی نمین،
دوره ۱۷، شماره ۵۹ - ( ۹-۱۳۹۶ )
چکیده

آلودگی آب­های زیرزمینی در ارتباط با فعالیت­های کشاورزی و توسعه شهری یکی از مسایل مهم در مدیریت این منابع با ارزش می­باشد. روش­های زمین‌آمار و GIS می­تواند ابزاری قوی در تولید اطلاعات مکانی و تعیین راهکارهای مدیریتی مناسب باشد. در این مطالعه با مقایسه روش­های زمین­آمار سری کریجینگ و کوکریجینگ،  مناسب‌ترین روش تهیه نقشه تغییرات مکانی میزان نیترات و فسفات آب­های زیرزمینی با تأکید بر مصارف آشامیدنی تعیین گردید. منطقه مورد مطالعه در این پژوهش، حوزه آبخیز قرهسو واقع در غرب استان گلستان میباشد. ارزیابی صحت نتایج حاصله و تعیین مناسبترین روش درون‌یابی نیز با استفاده از معیار اعتبارسنجی متقابل و با استفاده از معیارهای خطاگیری ریشه مربعات میانگین خطا (RMSE)، انحراف استاندارد عمومی (GSD) و شاخص میانگین خطای مطلق (MAE) انجام پذیرفت. مقایسه روش‌ها نشان­دهنده بالا­بودن توان روش کوکریجینگ با استفاده از متغیر کمکی، در برآورد میزان نیترات و فسفات می­باشد. در مرحله بعد با استفاده از رگرسیون چندگانه خطی، عوامل مؤثر بر کاهش کیفیت آب شناسایی گردیدند. براساس نتایج مدل­سازی با رگرسیون چندگانه خطی، متغیرهای مستقل ارتفاع، خاک، فاصله از زمین­های کشاورزی، زمین­شناسی، کاربری اراضی، تراکم جمعیت و میزان مصرف کود ازته در سطح ۹۹ درصد تأثیر معنی­دار داشتند. فاصله از مناطق مسکونی، سطح آب زیرزمینی و فاصله از جاده در سطح ۹۵ درصد نیز رابطه معنی­دار با پراکنش نیترات داشته­اند. در مورد فسفات، متغیرهای مستقل فاصله از جنگل، زمین­شناسی و تراکم جمعیت، در سطح ۹۹ درصد و متغیر مستقل رابطه بین تراکم سطح زیرکشت و میزان مصرف کود فسفاته در سطح ۹۵ درصد، رابطه معنی­دار با پراکنش فسفات در حوزه آبخیز قره­سو داشته­اند. نتایج آنالیز حساسیت مدل با استفاده از ضریب تبیین نیز مؤید همین مطالب است. تهیه نقشه تغییرات مکانی پارامترهای کیفیت آب می­تواند در برنامهریزی و تصمیم­گیری­های آینده مدیران مفید واقع شود.


حمیدرضا پورخباز، فریبا هدایت زاده، فخریه محسنی، سمیه چاشیانی،
دوره ۲۱، شماره ۷۳ - ( ۳-۱۴۰۰ )
چکیده

هدف این تحقیق، بررسی سطح آگاهی‌های زیست‌محیطی دانش‌آموزان ابتدایی، نگرش و نحوه عملکرد آن‌ها به مسائل زیست­محیطی و بررسی رابطه سطح آگاهی‌های زیست‌محیطی دانش‌آموزان و معلمان آن‌ها می­باشد. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از لحاظ روش پژوهش، توصیفی-تحلیلی است. جامعه آماری، شامل کلیه دانش‌آموزان مقاطع چهارم، پنجم و ششم دوره ابتدایی و معلمان آنها می­باشد. ابزار گردآوری داده‌ها پرسشنامه بوده که روایی پرسشنامه با بهره‌گیری از نظر کارشناسان خبره مورد تائید و پایایی پرسشنامه بر اساس ضریب آلفای کرونباخ ۷/۰ برآورد گردید. تجزیه‌وتحلیل داده‌ها از طریق نرم‌افزار Spss انجام شد. نتایج پژوهش از لحاظ آماری بیانگر آن است که سطح آگاهی­های زیست­محیطی دانش­آموزان و معلمان پایین است و بین آگاهی­های زیست محیطی دانش آموزان و معلمان آنها ارتباطی مشاهده نشد. فاکتور جنسیت معلمان و دانش­آموزان بر روی دانش، نگرش و عملکرد زیست‌محیطی دانش‌آموزان تأثیر معنی­داری ندارد (۰۵/۰ Pvalue). همچنین نتایج بررسی تاثیر مقطع تحصیلی بر آگاهی­های زیست­محیطی دانش آموزان، نشان داد که مقطع تحصیلی بر روی نگرش و عملکرد زیست­محیطی دانش آموزان تأثیری ندارد ولی بر روی دانش زیست محیطی آنها مؤثر است.


نوشین شاهین زاده، تیمور بابایی‌نژاد، کامران محسنی‌فر، نوید قنواتی،
دوره ۲۲، شماره ۸۰ - ( ۱۱-۱۴۰۱ )
چکیده

پراکنش خصوصیات شیمیایی خاک­ و میزان تغییرات آن­ها، از عواملی هستند که در تولید پایدار، اهمیت ویژه­ای دارند. روش‌های اندازه‌گیری این ویژگی‌ها که عمدتا از طریق آزمون خاک امکان­پذیر می­باشد، آن هم در سطحی وسیع، بسیار وقت­گیر و هزینه‌بر است. یکی از روش­هایی که به منظور پایش وضعیت این ویژگی­ها و نیز کاهش هزینه­های نمونه­برداری در سطح وسیع استفاده می­شود، درون­یابی است. درون­یابی روش‌های متعددی دارد که هر روش در شرایطی خاص دقت متفاوتی دارد. در این تحقیق دقت سه روش معمول درون­یابی به منظور درون­یابی برخی فاکتورهای شیمیایی خاک­های اراضی کشاورزی استان خوزستان بررسی شده­اند. متغیرهای مورد نظر در این تحقیق شامل نیتروژن کل (TN)، پتاسیم قابل جذب (AK)،فسفر قابل جذب (AP)، کربنات کلسیم (CaCO۳)، درصد کربن آلی (OC)، هدایت الکتریکی (EC) و اسیدیته (pH) می­باشند که در ۲۷۰ نمونه خاک اندازه­گیری شدند. روش­های میان­یابی به کار رفته نیز شامل کریجینگ معمولی (OK)، میانگین متحرک وزن­دار (IDW) و توابع شعاعی (RBF) بوده است. برای انتخاب روش مناسب، از معیارهای آماری دقت (MAE)، انحراف (MBE) و مجذور میانگین خطا (RMSE) استفاده شد. بررسی نتایج واریوگرافی نشان داد که ساختار مکانی (نسبت همبستگی) فسفر (۲۴۳/۰) و پتاسیم (۱۵۹/۰) قابل جذب، قوی، نیتروژن کل ضعیف (خطای اندازه­گیری ۸۱۶/۰) و بقیه پارامترها ساختار مکانی متوسطی داشتند. بر اساس نتایج این جدول می­توان روش کریجینگ معمولی با مدل نمایی را بهترین و دقیق­ترین روش (۰۷۱۵/۰=MAE و ۰۸۹۰/۰=RMSE و ۰۰۰۶/۰-=MBE و ۹۱۲/۰=) برای درون­یابی نیتروژن کل دانست. این در حالی­است که بهترین روش برای درون­یابی کربن آلی، فسفر قابل جذب، پتاسیم قابل جذب، کربنات کلسیم، اسیدیته و هدایت الکتریکی خاک به ترتیب RBF، کرجینگ معمولی (با مدل کروی)، کرجینگ معمولی (با مدل کروی)، RBF، کرجینگ معمولی (با مدل نمایی) و RBF بوده است. نتایج نشان داد که روش IDW روش مناسبی برای درون­یابی هیچکدام از پارامترها نبود. از نقشه­های تهیه شده به وضوح می­توان عدم یکنواختی کوددهی­ها را مشاهده نمود به نحوی که میزان فسفر قابل جذب در بخش­های جنوبی منطقه مورد مطالعه بیشتر ولی میزان پتاسیم قابل جذب در بخش­های شمالی و مرکزی منطقه مورد مطالعه بیشتر بوده است. در حالی که در بخش شرقی و غربی منطقه مورد مطالعه و در جاهایی که میزان pH بالای ۷/۷ است، میزان کربنات کلسیم خاک­ها در بالاترین حد خود یعنی ۴۶ الی ۴۹ درصد می­باشد. تهیه نقشه­های با دقت مناسب بوسیله روش­های زمین­آماری برای پارامترهایی که وابستگی مکانی خوبی دارند، روشی مناسب برای پایش و مدیریت اراضی در سطح کلان می­باشد.

صفحه 1 از 1     

فضای جغرافیایی Geographic Space
Persian site map - English site map - Created in 0.25 seconds with 34 queries by YEKTAWEB 4657