[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
DOI::
OPEN ACCESS::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آمار نشریه
مقالات منتشر شده: 660
نرخ پذیرش: 21.9
نرخ رد: 78.1
میانگین داوری: 308 روز
میانگین انتشار: 625 روز
..
آمار عمومی نشریه
آمار عمومی نشریه
..
تعداد دورها                          23
تعداد شماره‌ها 83
 تعداد مقالات 4001
 تعداد مشاهده مقاله 11748252
 تعداد مقالات ارسال شده در یکسال اخیر 3230
 تعداد مقالات پذیرفته شده  637
 درصد پذیرش 30
 زمان پذیرش (روز) 120
 تعداد پایگاه های نمایه شده 9
 h.index 3
میانگین بازه زمانی فرایند داوری 30
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۳ نتیجه برای میرزایی

وحید میرزایی زاده، علی مهدوی،
دوره ۱۵، شماره ۵۲ - ( ۱۰-۱۳۹۴ )
چکیده

با توجه به کارکردهای مختلف پوشش گیاهی، بررسی تغییرات زمانی-مکانی آن، جزء اساسی از مطالعات محیط‌زیست است. تغییرات کاربری اراضی نتیجه بر هم­کنش پیچیده شاخص‌های فیزیکی، زیستی، اقتصادی و اجتماعی است. تعیین تغییرات با استفاده از تصاویر ماهواره‌ای و در محیط GIS به یکی از زیرشاخه‌های مهم در علم جنگل‌داری تبدیل شده است و ابزاری برای نظارت و کنترل انواع تغییرات در اکوسیستم­های جنگلی هست. به‌منظور مدل‌سازی الگوی مکانی کاهش پوشش جنگلی در حوضه آبخیز شهر ارکواز ملکشاهی واقع در استان ایلام طی سه دوره‌ی ۱۹۷۶-۱۹۸۸، ۱۹۸۸-۲۰۰۱ و ۲۰۰۱-۲۰۱۰ از روش مدل‌سازی رگرسیون لجستیک که از روش‌های برآورد تجربی است استفاده شد. در این مطالعه برای بررسی کاهش پوشش جنگلی داده‌های سنجنده MSS ماهواره لندست مربوط به سال ۱۹۷۶، سنجنده TM ماهواره لندست مربوط به سال ۱۹۸۸، سنجنده ETM+ مربوط به سال ۲۰۰۱ و سنجنده LissIII ماهواره IRS مربوط به سال ۲۰۱۰ مورد پردازش و طبقه‌بندی قرار گرفتند. تصاویر مورد بررسی به دو کلاسه جنگل و غیر جنگل طبقه‌بندی‌ شده و به‌منظور بررسی عوامل تخریب، نقشه کاهش پوشش جنگلی هر دوره با متغیرهای فیزیوگرافی و انسانی آن دوره، وارد مدل جداگانه مختص آن دوره شدند. نتایج نشان داد که در طول دوره اول، عوامل فیزیوگرافی، در طول دوره دوم تلفیقی از عوامل فیزیوگرافی و انسانی و طی دوره سوم عوامل انسانی بیش­ترین سهم را در کاهش پوشش جنگلی حوزه آبخیز شهر ارکواز ملکشاهی داشته‌اند. نتایج این پژوهش می‌تواند به مدیران و برنامه‌ریزان منابع طبیعی در اتخاذ راهبردهای مدیریتی مناسب هر دوره زمانی خاص با توجه به ویژگی‌های فیزیوگرافی و انسانی منطقه کمک کند.


امیر میرزایی موسی وند، اردوان قربانی، فرشاد کیوان بهجو،
دوره ۱۷، شماره ۶۰ - ( ۱۲-۱۳۹۶ )
چکیده

این پژوهش با هدف بررسی تغییرات تبدیل کاربری­ها با استفاده از تصاویر ماهواره­ای در فواصل زمانی ۱۵ و ۶ ساله (۲۱ ساله) در سطح شهرستان خلخال انجام گرفته است. با استفاده از تصاویر ماهواره­ای لندست و IRS، و با توجه به اصلاح خطاهای ژئومتری و رادیومتری نقشه کاربری و پوشش اراضی شهرستان خلخال به­روش طبقه­بندی­ نظارت­شده و الگوریتم حداکثر احتمال تشابه برای سال­های ۱۳۶۶، ۱۳۸۱ و ۱۳۸۷ تهیه شد. صحت نقشه­های تولیدی با آزمون صحت کلی و آماره کاپا محاسبه و نتایج مقایسه نقشه­ سال­های ۱۳۶۶ با ۱۳۸۱ نشان داد که میزان تغییرات اراضی زراعت دیم از ۳۷/۱۸ به ۲۲/۲۵ درصد و زراعت آبی از ۷۷/۵ به ۳۰/۷ درصد افزایش، در مقابل مراتع از ۴۴/۳۸ به ۶۱/۳۱ درصد و سطوح جنگلی از ۰۰/۲ به ۳۸/۰ درصد کاهش یافته است. همچنین نتایج مقایسه نقشه سال­های ۱۳۸۱ با ۱۳۸۸ نشان داد که کاربری مرتع و مسکونی به­ترتیب با ۲۳/۰ و ۰۶/۰ درصد افزایش و کاربری­ زراعت دیم با ۵۸/۱ درصد بیش­ترین کاهش را داشته­اند. تحلیل آماری برای نقشه سال ۱۳۶۶ در سطوح ۱ و ۵ درصد نشان داد که طبقات صخره به­ترتیب ۸۹ و ۹۱ درصد و برای چمنزار ۶۲ و ۶۵ درصد از بیشترین و کمترین درصد اطمینان برخوردار است. برای نقشه سال ۱۳۸۱ در سطوح آماری فوق طبقات زراعت دیم به­ترتیب ۹۱ و ۹۴ درصد و جنگل ۶۷ و ۶۹ درصد و برای سال ۱۳۸۷ پوشش اراضی صخره با ۸۶ و ۸۹ درصد و کاربری جنگل با ۶۷ و ۶۹ درصد در سطوح آماری ۱ و ۵ درصد به­ترتیب از بیش­ترین و کم­ترین درصد حدود اطمینان برخوردار بوده­اند. با توجه به آزمون صحت، کاپا و درصد حدود اطمینان نقشه­های تهیه شده از دقت قابل ­قبول برخوردار بوده­ است.


محمد میرزایی، کریم امینی نیا، علی پناهی،
دوره ۲۲، شماره ۷۸ - ( ۵-۱۴۰۱ )
چکیده

خشکسالی یک پدیده اقلیمی است که تقریبا درتمامی مناطق آب و هوای اتفاق می افتد و بیش از هر مخاطره دیگر زندگی و محیط زیست انسان را تحت تاثیر قرار  می دهد. به منظور تحلیل و بررسی آماری-همدیدی وقوع پاییزهای خشک در شمال غرب ایران، آمار  بارش ماهانه فصل پاییز ۱۵ ایستکاه سینوپتیک طی دوره آماری ۲۰۱۶- ۱۹۸۷ از سازمان هواشناسی دریافت گردید. جهت شناسایی و تفکیک فصول پاییز خشک در محدوده منطقه مورد مطالعه در دوره آماری، از شاخص بارش استاندارد و نرم افزار DIC استفاده گردید. نتایج حاصل از روش SPI  نشان داد که فراوانی وقوع وضعیت نرمال و سپس خشکسالی در شدت های ملایم و متوسط طی سیکل زمانی مورد نظر، در ایستگاه های منطقه بیشتر رخ داده اند. سپس داده های روزانه تراز ۵۰۰ هکتوپاسکال و سطح زمین به مختصات۱۰ تا ۷۵ درجه طول شرقی و۲۰ تا ۷۰ درجه عرض شمالی در دوره های خشک از مجموع داده های بازسازی شده سایت NCEP/NCARدریافت و با به کارگیری تحلیل مولفه های اصلی الگوهای همدیدی عامل های موثر در وقوع پاییزهای خشک، استخراج  و با استفاده از نقشه های تراز ۵۰۰ هکتوپاسکال و فشار سطح دریا(slp) تفسیر و تحلیل شد. نتایج این تحقیق نشان می دهد در پاییزهای خشک ناهنجاری های  شدید مثبت در سطح زمین ناشی از نفوذ پرفشار و ناهنجاری های مثبت در تراز ۵۰۰  هکتوپاسکال ناشی از حاکمیت پرارتفاع در سطح منطقه ملاحظه میگردد و استقرار سامانه پرارتفاع بر روی عراق  و سوریه مهمترین عامل خشکی پاییز در منطقه می باشد. همچنین با بررسی نمودارهای هوف مولر تراز ۷۰۰ هکتوپاسکال در پاییزهای خشک شمالغرب نشان دهنده کاهش قابل توجه رطوبت ویزه این تراز بویژه در عرض های جنوبی(۱۵ تا ۳۰ درجه شمالی) در ۴ مورد از ۵ نمونه مطالعاتی می باشد که این موضوع اهمیت سامانه های کم فشار سودانی و تلفیقی سودانی-مدیترانه ای در تزریق رطوبت به محدوده مورد مطالعه را نشان می دهد.

صفحه 1 از 1     

فضای جغرافیایی Geographic Space
Persian site map - English site map - Created in 0.3 seconds with 33 queries by YEKTAWEB 4657