[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
DOI::
OPEN ACCESS::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آمار نشریه
مقالات منتشر شده: 660
نرخ پذیرش: 21.9
نرخ رد: 78.1
میانگین داوری: 307 روز
میانگین انتشار: 630 روز
..
آمار عمومی نشریه
آمار عمومی نشریه
..
تعداد دورها                          23
تعداد شماره‌ها 83
 تعداد مقالات 4001
 تعداد مشاهده مقاله 11748252
 تعداد مقالات ارسال شده در یکسال اخیر 3230
 تعداد مقالات پذیرفته شده  637
 درصد پذیرش 30
 زمان پذیرش (روز) 120
 تعداد پایگاه های نمایه شده 9
 h.index 3
میانگین بازه زمانی فرایند داوری 30
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۳ نتیجه برای پیامد

قدیر فیروزنیا، عبدالرضا رکن‌الدین افتخاری، لیلا دیانی، مجید پریشان، مهران اصغری‌نیا،
دوره ۱۲، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۱ )
چکیده

کمیابی زمین و عدم امکان تولید آن و نقش اساسی آن در برنامه‌های توسعه سبب شده که دولت‌ها همواره در فکر ساماندهی بهره‌برداری از آن باشند. بر این اساس دولت جمهوری اسلامی ایران از سال ۱۳۵۸ به منظور سازماندهی و توزیع عادلانه منافع زمین و برآورد نیازهای اساسی بویژه امر مسکن، مبادرت به تملک اراضی موات و ملی و واگذاری بخشی از آن در قالب واگذاری اراضی مسکونی به منظور تأمین مسکن به روستاییان واجد شرایط نموده است. در این مقاله سعی شده با استفاده از روش توصیفی تحلیلی به این سؤال اساسی پاسخ دهد که طرح واگذاری اراضی مسکونی روستایی چه پیامدهای داشته است؟. نتایج این تحقیق که با تکمیل ۲۶۴ پرسشنامه خانوار روستایی در ۶ استان منتخب انجام پذیرفته نشان داد که پیامدهای مثبت واگذاری اراضی مسکونی روستایی در ابعاد کالبدی بیشتر از پیامدهای منفی آن بوده است. در زمینه اجتماعی نیز دارای پیامدهای مثبت و منفی بوده و در عرصه اقتصادی پیامدهای مثبت کمتری نسبت به منفی داشته است.
رضا منافی آذر، عبدالحمید نظری، محمد ولایی، سعید آزادی آزادی،
دوره ۱۸، شماره ۶۲ - ( ۶-۱۳۹۷ )
چکیده

پس از انقلاب اسلامی سیاستهای مختلفی برای تأمین مسکن برای اقشار مختلف اجتماعی ارائه شده که گسترده‌ترین آنها از سال ۱۳۸۶ تحت عنوان «مسکن مهر» است. کاربست سیاستهای مسکن مهر به لحاظ کمّی به افزایش مطلق واحد مسکونی در کشور منجر شده است لیکن عدم توجه به ابعاد فضایی- مکانی آن پیامدهای اقتصادی و اجتماعی به بار آورد. هدف این پژوهش تحلیل فضایی- مکانی سایتهای مسکن مهر و ارزیابی پیامدهای اقتصادی و اجتماعی آن بود. روش تحقیق تلفیقی از پیمایش و مطالعات کتابخانه‌ای بوده و از تکنیک پرسشنامه برای گردآوری داده‌های میدانی استفاده شد. روایی پرسشنامه محتوایی و پایایی آن با آزمون آلفای کرونباخ ۸۲/۰بدست آمد. جامعه آماری شامل سایتهای مسکن مهر شهر میاندوآب و ۱۵۴۸ خانوار ساکن در این سایتها بود که با استفاده فرمول کوکران ۲۳۰ خانوار به عنوان حجم نمونه محاسبه و با نمونه‌گیری احتمالی به روش قرعه‌کشی انتخاب شدند. با استفاده از مدل تحلیل شبکه ( NA) و با معیارهای کالبدی، زیست محیطی به ارزیابی مکانیابی و تحلیل فضایی سایت‌های مهر و با روشهای کمی به تجزیه و تحلیل پیامدهای اقتصادی و اجتماعی مکانیابی سایتها پرداخته شد. نتایج نشان داد؛ مسکن‌ مهر شهر میاندوآب به لحاظ دسترسی به نیازهای روزمره ساکنان خود (نزدیکی به خدمات شهری از جمله اشتغال، کاربری‌های آموزشی، بهداشتی – درمانی، ورزشی و فراغتی و... و همچنین به لحاظ وضعیت دسترسی به حمل‌ونقل و موقعیت مکانی (قرارگیری بر روی اراضی باارزش کشاورزی) در موقعیت نامطلوبی مکانیابی شده‌اند. این امر پیامدهای اقتصادی و اجتماعی منفی زیادی را از جمله افزایش زمان و هزینه سفرهای روزانه، کاهش ارتباطات اجتماعی ساکنان و همچنین کاهش احساس تعلق مکانی به مسکن را در پی داشته است.


محمد شوکتی آمقانی، جواد قاسمی، مسلم سواری، علیرضا رحیمی،
دوره ۲۲، شماره ۷۹ - ( ۹-۱۴۰۱ )
چکیده

مناطق روستایی از منابع طبیعی، فرهنگی و تاریخی بسیاری برخوردارند، با این وجود روستاییان با مشکلات بسیاری از قبیل کمبود درآمد، بیکاری و کیفیت پایین خدمات اجتماعی مواجه اند. در این بین، گردشگری روستایی میتواند فرصت‌های کلیدی مهمی بعنوان یک منبع درآمد جایگزین ومکمل برای خانوارهای روستایی فراهم آورد. هدف این تحقیق بررسی پیامدهای توسعه گردشگری در روستای آق گنبد شهرستان اسکو بود. جامعه آماری این تحقیق را 550 نفر از ساکنان این روستا تشکیل می‌داد که بر اساس جدول کرجسی- مورگان، از بین آنها، 240 نفر با استفاده از روش نمونه‏گیری تصادفی ساده به‌عنوان نمونه‌ انتخاب شدند. ابزار تحقیق، پرسشنامه‌ای بود که روایی آن با نظر پانل متخصصان مورد تأیید قرار گرفت و برای تعیین پایایی ابزار تحقیق نیز از آلفای کرونباخ استفاده شد که ضرایب محاسبه شده برای مقیاس‌های اصلی پرسشنامه یعنی پیامدهای مثبت و منفی توسعه گردشگری روستایی بین 72/0 تا 89/0 به‌دست آمد که قابل‌قبول بود. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزارهایSPSS وLISREL تجزیه و تحلیل شدند. یافته‌های تحقیق نشان داد که اهمیت چهار عامل بررسی شده در قالب مدل مفهومی تحقیق، بر اساس داده‌های میدانی مورد تائید قرار گرفت (برازش مدل) و این عامل‌ها شامل: اقتصادی، زیرساختی، اجتماعی و فرهنگی - آموزشی با تبیین 99/67 درصد از واریانس کل، به ترتیب اولویت‌های اول تا چهارم را در تبیین پیامدهای مثبت توسعه فعالیت‌های گردشگری روستایی و عامل‌های اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و محیط‌زیستی با تبیین 82/57 درصد از واریانس کل، به ترتیب اولویت‌های اول تا چهارم را در تبیین پیامدهای منفی توسعه فعالیت‌های گردشگری روستایی کسب نمودند.


صفحه 1 از 1     

فضای جغرافیایی Geographic Space
Persian site map - English site map - Created in 0.2 seconds with 33 queries by YEKTAWEB 4657