1- دانشجوی دکتری توسعه کشاورزی، گروه توسعه و ترویج روستایی، دانشگاه تبریز. 2- گروه توسعه و ترویج روستایی، دانشگاه تبریز. (نویسنده مسئول). 3- گروه توسعه و ترویج روستایی، دانشگاه تبریز.
چکیده: (4050 مشاهده)
با توجه به اهمیت کارآفرینی به ویژه در بین زنان روستایی، و آثار آن در توسعه اقتصادی و اجتماعی جوامع امروزی، تبیین وضعیت عوامل موثر بر انگیزه کارآفرینی (پیشرفت) در میان زنان روستایی استان کردستان و همچنین شناسایی عواملی که میتوانند در تقویت فعالیتهای کارآفرینانه زنان روستایی مؤثر واقع شوند، از اهمیت بسزایی برخوردار است. .هدف از پژوهش حاضر، تحلیل عوامل موثر بر انگیزه پیشرفت در بین زنان کارآفرین روستایی استان کردستان می باشد. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل تمامی زنان کارآفرین ساکن در مناطق روستایی استان کردستان بوده که نمونه مورد مطالعه با استفاده از جدول بارتلت و همکاران (2001)، 100 نفر (زن کارآفرین) تعیین گردید و با استفاده از روش نمونهگیری طبقهای تصادفی با انتساب متناسب از بین زنان مورد نظر انتخاب و اطلاعات لازمه با استفاده از ابزار تحقیق جمعآوری شد. ابزار مورد استفاده در این پژوهش شامل پرسشنامهی محقق ساختهای است که روایی آن به صورت محتوایی (صوری) و سازهای و پایایی آن با استفاده از پایایی ترکیبی مورد تأیید قرار گرفته است. تحلیل دادهها از طریق تحلیل همبستگی و الگویابی معادلات ساختاری و با استفاده از نرم افزارهای SPSS و Smart PLS انجام شده است. مدل ارزیابی شده در پژوهش از شاخصهای برازندگی قابل قبولی برخوردار بود. مدلسازی معادلات ساختاری نشان داد، مولفه های دسترسی پذیریهای فناورانه (426/0= γ، 55/3 = t)، برنامههای آموزشی-ترویجی (383/0= γ، 19/3 = t)، اوضاع اقتصادی (348/0= γ، 2/4 = t) دارای بالاترین سطح ارتباط با متغیر انگیزه پیشرفت زنان کارآفرین روستایی مورد مطالعه داشته اند و در مجموع متغیرهای مورد مطالعه تبیین کننده ی حدود 60 درصد از تغییرات انگیزه پیشرفت هستند.
احمدی سنور، کوهستانی حسین، یادآور حسین، شعبانعلی فمی حسین. واکاوی عوامل موثر بر موفقیت کارآفرینی زنان روستایی در استان کردستان. فضای جغرافیایی. 1399; 20 (70) :167-187